Impact of the use of calorie-free sweeteners on cardiometabolic health

Título traducido de la contribución: Impacto del uso de edulcorantes no calóricos en la salud cardiometabólica

Fernando Manzur-Jattin, María Morales-Núñez, José Ordosgoitia-Morales, Rosalinda Quiroz-Mendoza, Yancarlos Ramos-Villegas, Hugo Corrales-Santander

Producción: Contribución a una revistaArtículo de revisiónrevisión exhaustiva

5 Citas (Scopus)

Resumen

Sweeteners are substances capable of replacing the characteristic sweetness of sugar. They are currently widely used for their sweetener capacity, which is greater than that of saccharose, and which means lower quantities are required in foods. This characteristic has aroused the interest of many researchers due to their possible benefits in diabetes and obesity, as well as in other disorders. A review is presented in this article on the relationship between calorie-free sweeteners and weight control, metabolic syndrome, and the appearance of cardiovascular events.

Título traducido de la contribuciónImpacto del uso de edulcorantes no calóricos en la salud cardiometabólica
Idioma originalInglés
Páginas (desde-hasta)103-108
Número de páginas6
PublicaciónRevista Colombiana de Cardiologia
Volumen27
N.º2
DOI
EstadoPublicada - 01 mar. 2020
Publicado de forma externa

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Impacto del uso de edulcorantes no calóricos en la salud cardiometabólica'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto